«Η παιδεία είναι πανηγύρι της ψυχής, γιατί σ' αυτήν υπάρχουν πολλά θεάματα και ακούσματα της ψυχής.»

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget

Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2012

Σαρακοστή

Σαρακοστή

  • λίγα λόγια...


Η Μεγάλη Τεσσαρακοστή ή Σαρακοστή είναι χριστιανική χρονική περίοδος νηστείας. Είναι η αρχαιότερη από τις μεγάλες νηστείες της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Καθιερώθηκε τον 4ο αιώνα. Αρχικά διαρκούσε έξι εβδομάδες ενώ αργότερα προστέθηκε και η έβδομη εβδομάδα.
Η Μεγάλη Σαρακοστή αποτελεί την προετοιμασία των πιστών για τη γιορτή της Ανάστασης του Χριστού από την οποία και προσδιορίζεται κατ' έτος ως κινητή περίοδος. Διαρκεί από την Καθαρά Δευτέρα μέχρι και την Παρασκευή πριν το Σάββατο του Λαζάρου, οπότε ακολουθεί η Κυριακή των Βαΐων και η Μεγάλη Εβδομάδα


  • Παιδί και δημιουργία -έκφραση


Ανάλυση έργου τέχνης


Το τραπέζι της Καθαρής Δευτέρας,Σπύρος Βασιλείου
Αφού συζητείσετε με τα παιδιά για τον πίνακα,δώστε τους υλικά (άχρηστα χαρτιά αλλά και διαφημιστικά απο καταλόγους σούπερ μάρκετ)για να τον αποδώσουν όπως μπορούν.....
.
για περισσότερες πληροφορίες κάνε κλικ εδώ


  • "Koulouma" by Perlemann

Κούλουμα το 1838, φουστανελάδες όλοι άντρες (οι γυναίκες στο σπίτι) διασκεδάζουν με ταμπουρά, στην ελεύθερη Αθήνα  • η κυρά -Σαρακοστή ,ένα πρωτότυπο ημερολόγιο!!!! 


Το έθιμο της κυρά Σαρακοστής είναι ένα από τα παλαιότερα Ελληνικά έθιμα που σχετίζονται με τη γιορτή του Πάσχα.. Η κυρά Σαρακοστή είναι ένα αυτοσχέδιο ημερολόγιο για τις ημέρες της Μεγάλης Σαρακοστής.. Με επτά πόδια, ένα για κάθε βδομάδα της Σαρακοστής, με σταυρωμένα χέρια γιατί προσεύχεται και με κλειστό στόμα γιατί νηστεύει συνοδεύει μικρούς και μεγάλους στην νηστεία που προηγείται της εορτής του Πάσχα..


φτιάξτε μια ομαδική εργασία 


αλλά και ατομικές για τα παιδιά


μια ιδέα είναι η ζύμη αλατιού
δειτε την συνταγή εδώ

με παραδοσιακές φορεσιέςΑναλυτικές οδηγίες
Καλή Σαρακοστή σε όλη την παρέα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget